Fostul premier ucrainean Mikola Azarov a fost dat miercuri in urmarire la nivel national, dupa ce autoritatile ucrainene au deschis pe numele lui un dosar penal pentru abuz de putere, a anuntat procurorul general interimar din Ucraina, Oleg Mahnitki, citat de agentiile RIA Novosti si Itar-Tass.

"A fost deschis dosar penal pe numele lui Azarov, in special, pentru abuz de putere. El a fost dat in cautare", a declarat Mahnitki, in cadrul unei emisiuni a postului ucrainean de televiziune Inter. Potrivit procurorului general interimar, "politia incearca sa stabileasca unde s-ar putea afla Azarov", citeaza Mediafax.

Mikola Azarov a demisionat din functia de premier la sfarsitul lui ianuarie, argumentand ca a luat aceasta decizie "pentru a crea conditii suplimentare in vederea unui compromis politic si unei solutionari pasnice a conflictului" din Ucraina.

La sfarsitul lui februarie, Mahnitki a anuntat ca pe numele presedintelui demis Viktor Ianukovici, acuzat de "crime in masa", a fost emis un mandat de arestare international.