Rusia considera ca alegerile din Ucraina nu vor fi legitime fara o reforma prealabila a Constitutiei, a declarat un adjunct al ministrului rus de Externe, in contextul in care Moscova insista pentru introducerea federalismului, transmite AFP.

"Vrem ca prioritatea sa fie realizarea unei reforme constitutionale care sa tina cont de opinia regiunilor", a declarat viceministrul Grigory Karasin, citat de agentii.

"De acest lucru depinde in mare parte succesul alegerilor ucrainene", a adaugat Karasin. "Legitimitatea lor depinde de acest lucru", a subliniat el.

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care s-a intalnit duminica, la Paris, cu omologul sau american John Kerry, insista asupra introducerii federalismului in Ucraina, pentru apararea drepturilor regiunilor rusofone din estul tarii, un lucru refuzat categoric de catre noua putere de la Kiev.

Ucraina urmeaza sa organizeze la 25 mai un scrutin prezidential pentru inlocuirea lui Viktor Ianukovici, inlaturat de la putere la sfarsitul lunii februarie, dupa trei luni de contestare, care s-au incheiat intr-o baie de sange si cu pierderea peninsulei Crimeea, anexata de catre Rusia.