Sindicatul german al serviciilor Verdi a cerut personalul de sol din mai multe aeroporturi ale tarii, printre care si Frankfurt, numarul trei european, sa intre in greva joi, ceea ce ar urma sa antreneze repercusiuni importante asupra traficului aerian, scrie AFP.

Aeroporturile din Frankfurt (vest) si Munchen (sud), cele mai mari din tara, sunt vizate de acest apel la greva, precum si cele din Koln/Bonn, Dusseldorf, Hamburg, Hanovra si Stuttgart, a precizat Verdi, intr-un comunicat.

"Intarzieri importante in circulatia aeriana precum si anulari de zboruri" sunt prevazute, avertizeaza sindicatul.

Acest apel la mobilizare face parte dintr-o miscare de greva de avertisment mai ampla condusa de Verdi, care cere majorari salariale in serviciile publice germane.

La Frankfurt, greva ar urma sa aiba loc in intervalul 02,30 GMT - 13,30 GMT. Verdi mizeaza pe participarea a 1.400 de membri de sindicat.

Si Lufthansa este sub amenintarea unei greve a pilotilor, care reclama majorari salariale. Acestia au votat pentru intrarea in greva, dar nu au fixat inca data.

Marti, circa 53.000 de oameni au participat la o miscare de greva organizata de Verdi, organizata in mai multe state regionale. Mobilizarea ar urma sa continue miercuri in sudul tarii si sa se faca simtita in special in transporturile publice din mai multe landuri.

Verdi cere pentru cei 2,1 milioane de angajati din serviciul public o majorare cu 100 de euro a salariului, la care sa se adauge o crestere suplimentara de 3,5%, ceea ce, potrivit angajatorilor, ar genera o majorare salariala de 7%.