Un jurnalist anglo-suedez, Nils Horner, a fost ucis marti dimineata in centrul capitalei afgane Kabul, de un barbat inarmat, care l-a impuscat in cap, fara a se cunoaste inca motivele acestui atac, relateaza AFP.

“Tocmai am primit confirmarea ca Nils Horner, un corespondent al radioului public suedez, a fost impuscat la Kabul in aceasta dimineata”, a declarat pentru France Presse ambasadorul Suediei in Afganistan, Peter Semneby.

Agresiunea s-a produs in cartierul Wazir Akbar Khan, un cartier considerat linistit pana in ziua de 17 ianuarie, cand a avut loc un atentat sinucigas la restaurantul “Taverna Libanului”, de catre un comando taliban, care a provocat 21 morti, intre care 13 straini.

“Am auzit un foc si am vazut un om cazand”, a declarat un martor, precizand ca agresorul, insotit de un alt barbat, a fugit imediat dupa ce a tras.

Scena crimei a fost inconjurata de fortele de securitate afgane, intre care si agenti ai serviciilor secrete. Fotograful AFP relateaza ca se puteau vedea urma de sange pe jos.

Atacul nu a fost revendit pana la pranz iar talibanii contactati de AFP au afirmat ca nu au avut niciun rol