Parlamentul din Crimeea a votat alaturarea la Rusia. Un referendum va fi organizat pe 16 martie si lumea va fi intrebata daca doreste intrarea in Federatia Rusa
Vicepremierul regiunii autonome Crimeea, Rustam Temirgaliev a anuntat joi ca parlamentarii regionali au schimbat data referendumului pentru 16 martie, un referendum care va contine doua intrebari.
"Prima va fi daca se doreste ca Republica Autonoma Crimeea sa se alature Federatiei Ruse, iar cea de-a doua va fi daca se doreste revenirea la Constitutia Crimeei din 1992", a declarat Temirgaliev.
Potrivit Ria Novosti, Constitutia din 1992 este legea fundamentala a Republice autonome Crimeea, republica parte din Ucraina.
Ideea referendumului a fost inaintata imediat dupa ce autoritatile din Crimeea au fost schimbate ca urmare a tensiunilor din Ucraina, la final de februarie.
Initial, referendumul a fost stabilit pe 25 mai si viza stabilirea statutului regiunii si extinderea competentelor, insa noul premier din Crimeea, Serghei Aksionov, a decis organizarea pe 30 martie a referendumului privind statutul regiunii autonome proruse.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
In vremea comunistilor ne-au stors "frateste" cat au putut iar acum isi continua "opera" prin politicienii corupti.
De ce si-ar mai bate capul cu anexari si alte astfel de prostii costisitoare ?
Daca parlamentul din Basarabia decide nu "unirea", ci reunificarea, sa revina la tara-mama, nu este bine!
Diferenta e ca rusii isi pot impune militar punctul de vedere, dar noi nu ...
vai de ucrainieni, vor regreta mult aceasta lovitura de stat
In plus, pana la alegeri noi am mai avut ceva miscari...Iunie, minerii...ehe. Pentru ai cu memoria scurta, recomand lecitina, cica ar ajuta.
Serios acum, pana la alegeri, adica pe 25 mai, putem vorbi de o ilegalitate a guvernului.
in plus nu are nici o importanta ca se schimba constitutia fara nici un fel de referendum, pe motivul stupid ca se revine la o constitutie care a fost pe vremuri votata de popor, "uitand" ca tot poporul a votat impotriva ei adoptand o alta constitutie
si vi se pare legitim
in 1989 era chiar tot poporul impotriva lui ceausescu, in ucraina nu e tot poporul impotriva lui ianukovici, filorusii, majoritari in mai multe regiuni fiind sustinatori ianukovici, si care acum vor secesiune, "nelegitim" nu-i asa?
Ramane intrebarea cat de legitim va fi rezultatul referendumului. Parca vad tatarii si ucrainenii luati la bataie sa nu se duca sa voteze. Mai sunt si declaratiile unor etnici rusi din Crimeea care nu vad fascistii si care nu doresc anexarea Crimeii la Rusia.
Daca l-au mutat de pe 25 mai, pe 30 martie si acum pe 16 martie, io zic ca pot sa mai faca un mic efort acolo si sa-l puna pentru maine dupa-masa, ca oricum tot stim cine iese. Sau, vorba lui Stalin "Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile".
Iar referendumul a fost organizati de Aliatii castigatori, cand puteau sa dea pur si simplu Flensburgul Danemarcei.
Deci uite ca in 1919 Aliatii nu si- au batut joc de Germania.
Cu Tirolul asa a fost sa fie. Si creionul lui Stalin era bont si a trantit Hertza la Ucraina.
acordul pentru de-nuclearizarea ucrainei din anii '90 prevede ca rusia nu poate folosi niciun fel de metode sau presiune pentru divizarea teritoriului de la momentul respectiv al ucrainei si ca rusia nu va mai avea niciodata trupe pe teritoriul ucrainian. s-au facut exceptii ca sa-si poata mentina portul samd, dar ce se intampla acum este cu totul rupt de acel acord. ucraina a cedat cartea ei in orice negociere si acum nimeni nu-i ia partea in mod serios.
chiar daca inseamna razboi, sper sa nu tolereze NATO incalcarea unei intelegeri atat de importante, ar crea un precedent mult mai periculos pe care il vor urma si chinezii in viitor.
Cine seamana vant, culege furtuna.
ce voiati sa astepte pana isi dau demisia aia de au dat lovitura de stat? :))
"Prima va fi daca se doreste ca Republica Autonoma Crimeea sa se alature Federatiei Ruse, iar cea de-a doua va fi daca "Prima va fi daca se doreste ca Republica Autonoma Crimeea sa se alature Federatiei Ruse, iar cea de-a doua va fi daca se doreste revenirea la Constitutia Crimeei din 1992".
Intrebarea de la referendumul care a fost stabilit pe 30 martie era „Sprijiniţi autodeterminarea Crimeii în componenţa Ucrainei pe baza tratatelor şi acordurilor internaţionale?”
Rusia este singura care il va recunoaste, deja si-a pregatit legea in acest sens.
Rusia este ipocrita atunci cand nu recunoaste guvernul de la Kiev dar recunoaste un guvern de la Crimeea si un referendum ilegitim tinut sub forta armelor (in conditiile in care Rusia ar fi trebuit sa fie echidistanta, la fel ca si Ucraina). Daca recunoaste referendumul din Crimeea trebuie sa recunoasca si guvernul de la Kiev.
Refendumul este o unealta a democratiei, folosita abuziv si autoritar de Rusia.
Daca Putin recunoaste guvernul din Crimeea de ce nu il recunoaste pe cel din Kiev.
putin cred ca a spus ca ianukovici e rpesedintele legal al ucrainei
faptul ca o parte din partid l-a tradat si nu-l mai sustine e pentru viitor, adica nu va mai fi sprijita la alte alegeri sau pt alte posturi, adica nu mai are viitor politic
prezentul, cand este presedite demis printr-o procedura ilegala e altceva
Tot prin referendum.
Ucrainienii au semnat ceva in 1997. Asa caum i se cere Rusiei, pe buna dreptate, sa isi respecte semnatura...tot asa si ucrainienii trebuie sa isi respecte semnatura.
Asta e legea fundamentala a democratie....sua pentru unii muma pentru altii ciuma?
93%! uaau!!!! La fel cum a fost la noi 70%? ...exact ce spuneam mai sus!
Nicaieri in tarile avansat democratice nu exista astfel de majoritati-unanimitati!
Ca sa fim constructivi, ceea ce contravine desigur spiritului romanesc, ar trebui sa ne gandim ce putem face pentru a aduce in avantajul Romaniei situatia din Crimea. Si ma refer aici, desigur, la ce putem face pentru alipirea RM la patria mama.
Se incumeta cineva la asa ceva? Ma indoiesc, romanasii se multumesc sa latre din taste la adresa lui Putin, care nu face altceva decat sa-si indeplineasca mandatul de lider al Rusiei.