UPDATE Ambasadorul Palestinei la Praga, Jamal Al Jamal, a murit miercuri dupa-amiaza din cauza ranilor suferite in urma unei explozii care s-a produs in timpul diminetii in apartamentul sau, a anuntat politia ceha, potrivit AFP.

"Cu regret, confirmam aceasta informatie furnizata de serviciile de securitate", a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant a politiei, Andrea Zoulova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului palestinian de Afaceri Externe, obtinut de AFP, explozia s-a produs in momentul in care diplomatul a deschis un seif vechi care fusese transferat la noua resedinta a ambasadorului de la fostul sediu al ambasadei.

Autoritatile palestiniene au indicat, de asemenea, ca o "delegatie la nivel inalt" a fost trimisa la Praga pentru a coopera cu autoritatile cehe in cadrul anchetei asupra cauzelor exploziei.

Potrivit Reuters, politia ceha a mai precizat ca pana la aceasta ora nu exista dovezi care sa indice ca explozia care a provocat moartea ambasadorului ar fi fost rezultatul unui atac.

Serviciille cehe de securitate anuntasera anterior ca diplomatul fusese ranit intr-o explozie care s-a produs inainte de orele amiezii in resedinta ambasadorului, a anuntat AFP.

"Barbatul, in varsta de 56 de ani, a suferit rani foarte grave", a declarat pentru agentia de presa franceza purtatoarea de cuvant a serviciilor de securitate, Jirina Ernestova. "Dupa ce a fost stabiliat din punct de vedere a functiilor vitale, a fost transportat la spitalul militar din Praga - Stresovice, in stare de coma indusa", a adaugat reprezentanta autoritatilor.

Potrivit site-ului www.novinky.cz, care citeaza surse din politie, diplomatul palestinian a fost ranit, probabil, ca urmare a "manipularii imprudente a unui explozibil periculos".

Resedinta ambasadorului Palestinei se gaseste intr-un imobil recent construit in cartierul Suchdol, situat in partea de nord-vest a capitalei cehe.

Purtatorul de cuvant al ambasadei, Nabil el Fahel, a declarat pentru radioul public ceh CRo c in momentul deflagratiei in apartament se afla intreaga familie a oficialului palestinian.

"O femeie de 52 de ani a primit ingrijiri la fata locului dupa ce a fost intoxicata cu fum, iar apoi a fost spitalizata in stare de soc", a mai aratat Jirina Ernestova.

Politia ceha a deschis o ancheta pentru a determina cauzele exploziei.

Potrivit presei locale, deflagratia ar fi fost provocata de un sistem de alarma antifurt in momentul in care diplomatul a deschis un seif in apartamentul sau.