Trei membri ai comunitatii rome din Grecia au fost arestati miercuri pe insula Lesbos din nord-estul tarii, suspectati de rapirea unui copil pe care au incercat sa-l inregistreze cu acte false, au spus surse din politie. Cei trei sunt o femeie in varsta de 51 ani , fiul sau de 21 de ani si inca o femeie de 19 ani .

Copilul are doua luni si jumatate, a declarat pentru AFP Panagiotis Kordonouris , un oficial din politie.

"Ei au fost arestati in timp ce incercau sa inregistreze copilul cu documente false in baza de date a autoritatilor locale" din Mytilene, capitala insulei.

Dupa descoperirea de saptamana trecuta a "Mariei" , o fata cu identitate necunoscuta intr- o tabara de romi din centrul Greciei, serviciile administrative sunt " in alerta " si i-au interogat pe cei trei adulti despre originea copilului , a spus sursa. Potrivit aceleiasi surse, ei au recunoscut ca bebelusul nu este al lor.

"Ei au spus ca bebelusul le-a fost dat la sfarsitul lunii iulie de o alta femeie de etnie roma", in afara spitalului Ladko din centrul Atenei . "Aveau asupra lor documente care arata ca copilul a fost nascut la spitalul Sf. Olga , din Nea Ionia", la periferia capitalei grecesti . Cei trei suspecti vor fi prezentati joi procurorilor, a mai spus ofiterul de politie .

Impactul pe care l-a avut cazul micutei Maria a impins autoritatile elene sa inaspreasca controalele intr-o tara criticata pentru regulile de adoptie si de inregistrare a nasterilor.