Presedintele rus Vladimir Putin "nu-si arata varsta" datorita inotului, "leacurilor babesti" si faptului ca reuseste sa-si controleze stresul, a declarat luni medicul acestuia, intr-un interviu acordat saptamanalului Itogui, scrie Agerpres.

"Din punct de vedere medical, arata mult mai tanar" de 60 ani, iar acest lucru ar avea legatura cu faptul ca presedintele nu crede in medicamente, fie ele si cele de rutina, a apreciat directorul Centrului medical al administratiei prezidentiale ruse, Serghei Mironov. "Prefera leacurile babesti: ceai cu miere, baia ruseasca sau masajul", a explicat el. In plus, presedintele a invatat sa-si controleze stresul.

Natatia este "unul dintre mijloacele sale preferate de a se reface sau a invinge stresul", a spus directorul centrului, adaugand ca Vladimir Putin isi optimizeaza de asemenea la maximum orele de somn. Avand in vedere ca presedintele "calatoreste mai mult decat un pilot mediu (...) motaie in avion ca sa se relaxeze", a explicat Mironov.

In 2012, scrie AFP, in presa s-au inmultit zvonurile privind o presupusa deteriorare a starii de sanatate a lui Putin care s-ar fi datorat agravarii unei rani mai vechi a acestuia la coloana vertebrala.

Purtatorul sau de cuvant Dmitri Peskov a confirmat atunci ca presedintele sufera de pe urma unei rani usoare capatate la sport, dar a precizat ca aceasta nu ii afecteaza cu nimic munca.

"Este un obicei aici (in Rusia) sa umflam povestile cu bolile inaltilor demnitari", a spus, luni, medicul sef de la Kremlin. "Nu vad niciun motiv sa tinem secrete acest gen de informatii, dar exista o etica medicala", a adaugat acesta.

Presedintele rus, fost agent KGB si sportiv desavarsit (centura neagra la judo), si-a cultivat de-a lungul anilor imaginea unui barbat de actiune. El a fost vazut scufundandu-se in lacul Baikal, pilotand un bolid de Formula 1, vanand o balena cu arbaleta, zburand la bordul unui bombardier, neutralizand un tigru siberian sau preluand comanda unui deltaplan pentru a dirija cocorii siberieni in migratia lor. In plus, noteaza AFP, Putin a pozat de la multe ori la bustul gol. Aceste actiuni mediatizate fac in mod constant obiectul criticilor si al glumelor pe blogosfera rusa. Detractorii sai afirma chiar ca presedintele ar fi un adept al injectiilor cu botox.