Doua scrisori trimise de un soldat din armata SUA in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial au ajuns la destinatie dupa 69 de ani, fiind primite de fiul acestuia, relateaza FoxNews.com.

Scrisoare din al Doilea Razboi MondialFoto: Captura HuffingtonPost

Cele doua scrisori, semnate de Chris Kunellis si adresate sotiei sale, Phyllis, au fost trimise in 1944, din Italia, insa au fost inmanate ani mai tarziu fiului cuplului, Chuck Kunellis din Fair Oaks (California).

"Am fost uimit. [...] Nici nu imi pot imagina unde au fost (scrisorile - n.red.) de atunci si pana acum. Le voi pastra, cu siguranta, si le voi impartasi cu intreaga familie", a declarat Kunellis pentru FoxNews.com.

Chuck Kunellis a precizat ca cele doua scrisori au ajuns la el, in cele din urma, datorita eforturilor depuse de John Armstrong, un colectionar de timbre din Australia, care a cumparat o colectie de scrisori din SUA printre care se gaseau si cele doua.

"M-a cautat pe Google. Mi-a spus ca m-a gasit aproape imediat", a povestit Kunellis. Cei doi au inceput sa comunice pe email dupa care Armstrong i-a trimis scrisorile, pentru ca "acolo le este locul".

"Era un teanc de scrisori. Iar cand am inceput sa ma uit prin ele, am gasit cele doua care pareau sa nu fi fost deschise", a declarat Armstrong pentru United Press International.

"Asa ca i le-am trimis prin posta (lui Chuck Kunellis - n.red.) pentru ca acolo le este locul. Au o intarziere de aproape 70 ani, ceea ce e ceva, daca stai sa te gandesti", a precizat Armstrong.

Proprietarul documentelor a precizat ca nu stie inca ce va face cu ele. "Nu stiu cat de importante sunt", a afirmat el referindu-se la valoarea istorica a scrisorilor.

Chris Kunellis, care a murit in 1992, s-a inrolat in armata SUA la doar cateva zile dupa nasterea fiului sau, a povestit Chuck Kunellis, in varsta de 71 de ani. Phyllis Kunellis, destinatara scrisorilor, a decedat in 1995.

Chis Kunellis a luptat pe frontul italian, luan parte la luptele de langa Anzio si la cea de la Monte Cassino din 1944.