Venezueleanul Ilich Ramirez Sanchez, alias Carlos, a fost condamnat miercuri in apel la inchisoare pe viata cu alti 18 ani de siguranta pentru patru atentate comise in Franta acum 30 de ani, potrivit Mediafax.

Aceasta a fost pedeapsa maxima si este identica cu condamnarea pronuntata in prima instanta, in decembrie 2011. Christa Frohlich, de nationalitate germana, absenta si judecata pentru doar unul dintre aceste atentate a fost achitata, ca si in 2011.

"Un apel va fi cu siguranta depus", a declarat unul dintre avocatii lui Carlos, Isabelle Coutant-Peyre denuntand o condamnare pronuntata "fara urma de dovezi de catre o magistratura care se discrediteaza".

Carlos, in varsta de 63 de ani, este inchis in Franta de aproape 20 de ani dupa arestarea sa in Sudan de catre politia franceza in august 1994. Acesta ispaseste deja o pedeapsa de inchisoare pe viata pronuntata in 1997 pentru uciderea a trei barbati. dintre care doi politisti, la Paris in 1975.

De data aceasta a fost judecat pentru ca a organizat patru atentate cu explozibil in Franta care s-au soldat cu 11 morti si aproape 150 de raniti, pe strada Marbeuf din Paris, intr-un tren Paris-Toulouse, un TGV Marsilia-Paris si in gara Saint-Charles din Marsilia, in 1982 si 1983.

Conform procurorilor, aceste atentate au avut ca scop obtinerea eliberarii partenerei germane a lui Carlos, Magdalena Kopp si a elvetianului Bruno Breguet, arestati la Paris in februarie 1982 cu arme si explozibili asupra lor.