Arhiepiscopul Capului Bunei Sperante, liderul bisericii anglicane din Africa australa, Thabo Makgoba, a venit sa se roage marti la spitalul din Pretoria unde fostul presedinte sud-african Nelson Mandela este spitalizat intr-o stare critica la varsta de 94 de ani, potrivit Mediafax.

Acesta s-a rugat alaturi de Graca Machel, sotia lui Mandela de 15 ani precum si alaturi de alti membri ai familiei fostului sef de stat, erou al luptei anti-apartheid, a precizat pentru AFP anturajul arhiepiscopului.

Duminica, Thabo Makgoba a facut apel catre sud-africani sa se pregateasca pentru a tine doliu dupa Nelson Mandela. Iar acestea sunt aceleasi cuvinte pe care le-a folosit marti pentru a aduce sustinere spirituala familiei apasate de incercari.

"Fie ca binecuvantarea ta sa se pogoare asupra lui Madiba acum si pentru totdeauna. Dai, te rugam, o noapte linistita si un sfarsit perfect si bun", a spus acesta, conform textului rugaciunii sale transmise catre AFP.

Acesta s-a mai rugat la Dumnezeu pentru familia si cei care se ocupa de Mandela "da-le curajul tau sfant si comoara credintei tale, astfel incat sa isi piarda frica pentru a putea face fata suferintei lor (...). Fie ca ei sa poata cunoaste adevarul promisiunii tale 'Binecuvantati fie cei ce plang, caci ei vor fi mangaiati'".

El s-a rugat pentru ca "echipa medicala sa stie cum sa-si foloseasca competentele cu intelepciune si bunatate in tratarea lui Madiba pentru ca acesta sa se simta bine" si in general pentru ca "fiecare (din Africa de Sud) sa resimta cu recunostinta tot binele pe care el l-a facut pentru noi si natiunea noastra si sa ii poata onora amintirea in decursul propriei vieti".

"Fie ca iubirea ta sa ne inconjoare si sa il imbratiseze mai ales pe Madiba, Graca cu compasiune, consolare si convingerea ca nu i-ai abandonat niciodata, ci ca ii vei da lui Madiba vindecarea eterna si alinarea durerii si a suferintelor", a adaugat arhiepiscopul Capului care ocupa la varsta de 53 de ani scaunul unui alt erou al luptei anti-apartheid si laureat al premiului Nobel pentru pace Desmond Tutu.