Ministrii Finantelor din Uniunea Europeana nu au ajuns la un acord, in noaptea de vineri spre sambata, in privinta unor norme comune pentru salvarea sau lichidarea bancilor falimentare, au declarat surse diplomatice pentru AFP.

Dupa 18 ore de negocieri, nu au reusit sa ajunga la un numitor comun, iar miercuri va urma o noua runda de negocieri.

"Ne vedem miercuri", a declarat ministrul francez, Pierre Moscovici, dupa intalnirea care a avut loc in Luxemburg. Discutiile au permis realizarea a "90% din obiectiv si suntem aproape de un acord", a continuat ministrul francez.

Ministrii au incercat sa ajunga la un acord asupra unor norme comune pentru lichidarea bancilor cu probleme, fara a recurge la contribuabili.

Daca reusesc miercuri sa ajunga la un consens cu privire la salvarea ori lichidarea bancilor, ministrii vor face un pas important spre creerea unei uniuni bancare, dorita de europeni pentru a evita in continuare contagiunea intre criza bancara si criza datoriilor.

Daca nu reusesc, calendarul parlamentar ar putea fi prea strans pentru ca textul de lege sa mai poate fi adoptat definitiv inainte de luna mai 2014, data alegerilor europene.