Zece copii care ieseau dintr-o scoala, doi soldati NATO si un politist au fost ucisi luni in Afghanistan, intr-un atentat sinucigas care viza un convoi al fortelor afghane si americane, scrie AFP.

Atentatul a avut loc cu putin timp inainte de ora locala 11,00 (05,30 GMT) in provincia izolata Paktia (sud-est), un bastion al rebelilor talibani.

"Un kamikaze pe o motocicleta s-a detonat in apropierea unei scoli" in timp ce copiii ieseau de la ore si se indreptau spre case, a afirmat Zalmai Uriakhail, seful politiei din provincie.

"Un atentat cu un vehicul capcana a fost efectuat impotriva unui convoi al fortei internationale a NATO (ISAF). Doi membri ai ISAF au fost ucisi", a precizat un purtator de cuvant al fortei, fara a divulga nationalitatea victimelor.

Alti 15 copii au fost raniti in explozie.

In cursul diminetii, patru copii, doi copii si un barbati, membrii ai aceleiasi familii, au fost ucisi in explozia unei bombe artizanale plasate de talibani pe un drum in apropiere de Mehtarlam, capitala provinciei Laghman, in estul tarii.

Niciunul dintre cele doua atentate nu fusesera revendicate la inceputul dupa-amiezii. Atentatele sinucigase si bombele artizanale sunt armele predilecte ale talibanilor, alungati de la putere la finele anului 2001 de o coalitie internationala condusa de Statele Unite.