Guvernul canadian a blocat accesul in aceasta tara pentru 100 de imigranti clandestini de etnie roma, originari din Craiova. Tiganii se aflau de mai mult timp in Statele Unite si intentionau acum sa treaca granita in Canada, potrivit B1.ro. Autoritatile canadiene au dezvaluit ca o retea creata la Craiova si condusa de trei persoane care au locuit in Montreal facilita intrarea ilegala in Canada pentru solicitantii de azil de etnie tiganeasca. Multi dintre acestia faceau parte din grupari de hoti foarte active in Canada, iar o parte din lucrurile furate erau trimise in Craiova.

Ministrul canadian pentru Cetăţenie, Imigraţie şi Multiculturalism, Jason Kenney, a explicat ca "Ar putea fi aproximativ o sută de persoane care au conexiuni la aceeaşi reţea, care sunt în Statele Unite şi nu au intrat încă în Canada. Motivul pentru care am acţionat rapid şi agresiv este de a trimite un mesaj pentru cetăţenii români care se află în Statele Unite că nu îi vom accepta aici", potrivit Lapresse.ca.

In decembrie 2012, ministrul canadian al Imigratiei a dat o lege care a permis detenţia şi expulzarea a 85 de persoane venite din România, pe motiv că acestea erau implicaţi în activităţi legate de crima organizată. Masura aplicata in premiera a starnit insa controverse şi a fost denunţată de grupurile care se ocupa cu apărarea refugiaţilor.