O misiune a Comisiei Europene va examina incepand de saptamana viitoare, la cererea guvernului bulgar, sectorul energetic al tarii, a anuntat marti ministrul bulgar al Economiei si Energiei, transmite AFP.

Premierul interimar Marin Raikov a cerut, in timpul unei vizite efectuate in 28 martie la Bruxelles, "o examinare aprofundata a problemelor economice de catre organele specializate ale Comisiei Europene".

Expertii directiei generale pentru Energie din cadrul Comisiei Europene, asteptati saptamana viitoare la Sofia, "vor examina legislatia si structura sectorului energetic pentru a identifica principalele probleme", a explicat ministrul bulgar intr-un comunicat.

Bulgaria trebuia sa transpuna directivele europene privind energia electrica si gazele pana cel tarziu 3 martie 2011. Comisia a propus Curtii de Justitie a UE "o penalizare zilnica de 8.448 euro pentru fiecare dintre cele doua directive transpuse partial".

Proteste masive impotriva preturilor ridicate la electricitate si impotriva monopolurilor in energie au provocat demisia, in 20 februarie, a guvernului conservator condus de Boiko Borisov.