Nato ar fi ucis 12 civili - 10 copii si doua femei - intr-un atac aerian in provincia Kunar, estul Afganistanului, iar alte 6 femei ar fi fost ucise, victimele aflandu-se in casele lor in momentul atacului, au declarat sateni si oficiali afgani pentru BBC.

Nato a confirmat bombardamentul insa a afirmat ca nu are nicio informatie referitoare la victime.

Un oficial local a declarat ca opt insurgenti talibani si-au mai pierdut viata sambata in atac, care ar fi distrus acoperisurile mai multor case din trei sate.

Atacul aerian a fost solicitat pentru a sprijini operatiunea americanilor si guvernului afgan care vizeaza comandanti talibani si un depozit ascuns de arme.

Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate (Isaf) a precizat, intr-un comunicat: "Avem cunostinta de incidentul de iesi in provincia Kunar in care insurgentii au angajat forte afgane si de coalitie. Niciun membru al Isak nu a fost implicat la sol, insa Isaf a tras focuri din aer, omorand mai multi insurgenti. Avem cunostinta si de ranirea mai multor civili, insa nu detinem rapoarte cu privire la decese ale civililor".

Fortele internationale se pregatesc de retragerea din Afganistan pana la finalul lui 2014. Decesele civililor in operatiuni militare au fost in repetate randuri sursa de disputa intre guvernul afgan condus de Hamid Karzai si aliatii americani si Nato.

Sase membri din cadrul NATO - trei soldati si trei civili - au fost ucisi sambata in doua atacuri produse in sudul si estul Afganistanului, aceasta fiind cea mai sangeroasa zi din ultimele opt luni pentru coalitia internationala.

Aceste pierderi, cele mai multe de la 8 iulie 2012 incoace, cand sapte soldati NATO au fost ucisi in doua incidente separate, tot in estul si sudul tarii, survin cu o zi inainte de sosirea generalului Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme din SUA, pentru o vizita surpriza in Afganistan.