Presedintele Barack Obama si-a cerut scuze catre procurorul general al Californiei, Kamala Harris, dupa ce a afirmat despre aceasta ca este "cea mai aratoasa" dintre toti procurorii generali ai SUA, in cadrul unui eveniment de strangere de fonduri de joi seara, informeaza BBC.

Kamala HarrisFoto: Agerpres/AP

Purtatorul de cuvant al lui Harris a declarat ca aceasta il sustine pe Obama insa nu a precizat daca a acceptat scuzele.

Criticii sustin ca remarca presedintelui SUA arata faptul ca femeile se confrunta in continuare cu numeroase obstacole la locul de munca.

Obama a afirmat despre Harris, vorbind dupa aceasta la eveniment, ca este "sclipitoare si dedicata si dura, si este exact ceea ce ti-ai dori de la o persoana care administreaza legea si se asigura ca toata lumea primeste un tratament egal. De asemenea, este de departe cel mai aratos procuror general din toata tara… Este adevarat. Haideti. Si este un prieten grozav si a fost o sustinatoare minunata timp de multi, multi ani".

Casa Alba a declarat vineri ca presedintele a vorbit cu procuroarea pentru "distragerea" creata de comentariile sale. "Nu a dorit in niciun fel sa diminueze realizarile profesionale si capabilitatile procurorului general", iar presedintele "recunoaste foarte clar provocarile cu care femeile se confrunta la locul de munca si ca femeile nu trebuie judecate in functie de felul in care arata".