In Italia s-au inchis duminica, la ora locala 22:00 (23:00, ora Romaniei), cele peste 61.500 de sectii electorale organizate in intreaga tara in vederea desfasurarii alegerilor generale. Scrutinul va continua luni, 25 februarie, intre orele locale 7:00 si 15:00, transmite Agerpres.

In primele 11 ore de la deschiderea sectiilor electorale, au votat 46,8% dintre alegatorii italieni (in acelasi interval de timp, fusesera 49,2% la ultimele alegeri generale, din 2008), informeaza duminica mass-media din Peninsula.

Procentul cel mai ridicat al prezentei la vot a fost inregistrat in regiunile din nordul tarii - mai ales in Lombardia, Veneto, Friuli Venetia Giulia, Trentino Alto Adige si Emilia Romagna - si in regiunea Lazio (centru). Cea mai redusa prezenta la vot s-a inregistrat in regiunea Campania (sud).

Ministerul de Interne de la Roma a comunicat la ora locala 19:00 (20:00, ora Romaniei) ca aceste date sunt definitive si se refera la voturile exprimate pentru reinnoirea Camerei Deputatilor. Datele definitive referitoare la votul pentru reinnoirea Senatului, care se calculeaza la nivel regional, vor fi difuzate in cursul zilei de marti, 26 februarie.

Pentru reinnoirea consiliilor regionale din Lombardia, Lazio si Molise, in primele 11 ore au votat 48,2% dintre cetatenii italieni cu drept de vot (plus 13% fata de prezenta la vot inregistrata in aceste trei regiuni la ultimele alegeri regionale, din 2010).

Alegatorii italieni sunt asteptati din nou la vot luni, intre orele locale 7:00 si 15:00, in cadrul scrutinului legislativ, in vederea reinnoirii celor doua camere ale Parlamentului - Camera Deputatilor si Senatul.