Guvernele francez si german doresc sa consolideze etichetarea la nivel european in privinta originii carnii din produsele industriale, a anuntat miercuri ministrul francez al Agriculturii Stephane Le Foll, potrivit AFP.

Impreuna cu omologul sau german Ilse Aigner, cei doi spera sa lanseze aceasta dezbatere la Bruxelles "incepand de saptamana viitoare", respectiv la urmatoarea reuniune a ministrilor Agriculturii din UE, a declarat ministrul francez pentru presa.

"In prezent, in cazul in care carnea este un ingredient (care reprezinta) mai putin de 50%, nu exista nicio obligatie de a spune de unde provine, iar acest lucru trebuie modificat", a declarat Le Foll.

"Am discutat cu ministrul german mai devreme si este pe aceeasi linie, astfel ca vom incerca sa pregatim un memorandum comun pentru viitorul Consiliu agricol, adica pentru saptamana viitoare", a subliniat ministrul francez.

De zece zile, carne de cal este descoperita in semipreparate congelate etichetate in mod fals ca "vita" si vandute prin intermediul unor retele de mare distributie in mai multe tari europene, intre care Marea Britanie, Franta si Germania, dar si in Hong Kong.