Presedintele Bashar al-Assad a afirmat ca vrea sa "traiasca si sa moara" in Siria a avertizat asurpa "consecintelor mondiale" ale unei interventii straine in tara sa, intr-un intervui acordat unei televiziuni rusesti, potrivit AFP.

"Nu sunt o marioneta. Nu am fost fabricat de Occident pentru a merge in Occident sau in alta tara. Sunt sirian si deci trebuie sa traiesc si sa mor in Siria", a declarat Assad, care face fata de aproape 20 de luni unei revolte transformata in conflict armat.

Assad a estimat ca o interventie internationala in Siria va antrena un "efect de domino" care va afecta "lumea oceanului Atlantic si a oceanului Pacific".

Prezentandu-si tara ca "ultimul bastion de laicitate, stabilitate si coexistenta in regiune", el a estimat ca "pretul unei invazii straine, daca va avea loc, va fi atat de mare incat lumea intreaga nu va fi in masura sa isi asume".

Declaratia vine dupa ce premierul britanic David Cameron a afirmat ca ar sustine acordarea unei imunitati la iesirea din tara pentru presedintelui sirian daca acest lucru ar pune capat violentelor. Potrivit acestuia, comunitatea internationala ar trebui sa ia in considerare orice "pentru a il scoate pe acest om din tara".