Fostul lider Fidel Castro a publicat un articol in presa cubaneza prin intermediul caruia a condamnat vehement zvonurile aparute in mass-media occidentale, potrivit carora acesta s-ar afla pe moarte, scrie BBC News.

Castro, in varsta de 86 de ani, a denuntat ''minciunile'' presei occidentale si a facut publice cateva fotografii ale sale realizate recent. El a asigurat ca starea sa de sanatate este buna si ca nici macar nu-si poate aminti cand a avut ultima durere de cap.

"Desi multa lume este acaparata de structurile de presa, dintre care aproape toate sunt sub controlul celor privilegiati si al bogatilor care publica astfel de prostii, oamenii au din ce in ce mai putina incredere", a declarat Castro in articol.

Castro a precizat ca, in tot acest timp, s-a dedicat studiului si scrisului. "Am decis sa ma retrag din viata publica pentru ca in mod sigur nu este rolul meu sa ocup paginile ziarelor", a spus Castro.

Cele mai recente fotografii cu Fidel Castro, realizate de fiul sau Alex, il infatiseaza purtand o palarie de cowboy si o camasa in carouri. In unele fotografii, el tine in mana o copie a ziarului Granma, apartinand Partidului Comunist.

In urma unei operatii suferite in 2006, fostul lider cubanez s-a retras din viata publica, functia de presedinte al Cubei fiind preluata de fratele sau, Raul Castro.