Atacul de la 11 septembrie impotriva consulatului american de la Benghazi este "fara precedent" in Libia si chiar in "istoria recenta a diplomatiei", a afirmat marti un responsabil american, potrivit Mediafax.

Acest responsabil al Departamentului de Stat a asigurat, de asemenea, că Statele Unite nu dispuneau de "nicio informaţie utilizabilă" care să indice că "un atac planificat şi iminent" va avea loc împotriva reprezentanţei consulare americane de la Benghazi.

"Nu a mai fost un atac ca acesta în Libia, la Tripoli, la Benghazi sau oriunde altundeva de când suntem noi acolo. Este fără precedent. De fapt, ar fi foarte, foarte dificil să găsim un precedent pentru un atac de acest gen în istoria recentă a diplomaţiei", a declarat acest diplomat în cadrul unei conferinţe de presă telefonice.

Acesta a detaliat pe larg desfăşurarea atacului armat care a vizat timp de mai multe ore consulatul american de la Benghazi la 11 septembrie, în cursul căruia ambasadorul american în Libia Christopher Stevens şi alţi trei americani au murit.