Compania Yahoo! l-a concediat miercuri pe seful biroului sau din Washington, David Chalian, dupa ce acesta afirmase ca Mitt Romney, candidatul republicanilor la alegerile prezidentiale din SUA, si sotia acestuia, prezenti la conventia republicana din Florida sunt "fericiti sa participe la o sarbatoare in timp ce afroamericanii se ineaca". El avea microfonul deschis fara sa stie acest lucru.

Remarca sa a facuta inaintea transmiterii live a Conventiei Partidului Republican de la Tampa (Florida), pe care Yahoo a transmis-o in asociere postul cu ABC News. Compania a transmis imediat un comunicat de presa in care a spus ca "declaratia lui David Chalian a fost inadecvata si nu reprezinta punctul de vedere al Yahoo!. Contractul sau a fost reziliat imediat. Ne cerem scuzeluiMitt Romney, echipei sale de campanie,sustinatorilor luiși oricuia fostofensat", scrie Washington Post in editia online de joi.

David Chalian si-a cerut si el, la randul sau, scuze:

"Imi pare profundraupentru ca am facut oglumănepotrivitășinechibzuită.Comentam despre provocareade a organizao convențieîn timpulunui uraganși despreopticade campanie.Amcerut scuze echipei de campanie a domnuluiRomneyși, vreau săprofit de această ocaziepentru a-mi cer scuzeîn mod publicdomnului si doamneiRomney.Regret, de asemenea,oricedistragere a atențieide latransmisiaexcepțională aConvențieirepublicane de catre YahooNewsși ABC News", a spus Chalian.