Explozia care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata la cea mai mare rafinarie din Venezuela a provocat moartea a 39 de oameni si ranirea a peste 80, potrivit celui mai recent bilant al guvernului de la Caracas, informeaza Reuters. Este cel mai grav accident suferit vreodata de industria petroliera a natiunii membre OPEC.

Explozie la cea mai mare rafinarie din VenezuelaFoto: Reuters

Ministrul Energeiei Rafael Ramirez a declarat ca uzinele de productie de la Amuay nu au fost afectate iar exporturile nu vor fi sistate, un semn ca accidentul va avea un impact mic asupra pretului combustibililor.

Explozia a fost provocata de o scurgere de gaze si a afectat si casele din imprejurimi.

Potrivit oficialilor, 18 dintre persoanele decedate sunt soldati care asigurau paza, 15 civili, iar 6 cadavre nu au fost inca identificate. Intre civili se numara si un copil de 10 ani.

Ramirez a declarat ca celelalte rafinarii trebuie sa isi mareasca productia pentru a compensa, intrucat activitatea la Amuay a fost sistata pentru cel putin 48 de ore.

Rafinaria Amuay, situata in statul Falcon din nord-vestul Venezuelei si gestionata de compania petroliera nationala PDVSA.

Productia acestei rafinarii acopera 60% din cererea interna de combustibili a Venezuelei, tara care este al cincilea exportator mondial de petrol.