Cei 32 de pasageri ai unui avion care transporta o delegatie oficiala sudaneza au murit, duminica, in urma exploziei aparatului de zbor, a anuntat Autoritatea de aviatie civila din Sudan. Delegatia se deplasa in statul sudanez Kordofanul de Sud, devastat de o revolta armata, pentru a celebra Eid ul-Fitr (incheierea Ramadanului). Un ministru sudanez figureaza printre victime, anunta AFP.

"Toti pasagerii aflati la bordul avionului si-au pierdut viata", a declarat Abdelhafiz Abdelrahim, purtator de cuvant al Autoritatii de aviatie civila.

Avionul a aterizat in orasul Talodi in jurul orei locale 08.00 (08.00, ora Romaniei), in momentul in care "s-a auzit o explozie si avionul a fost distrus", a adaugat el.

Abdelrahim nu a putut furniza inca detalii despre cauza exploziei.

UPDATE: Printre victime figureaza si ministrul sudanez pentru Afaceri religioase, Ghazi al-Saddiq, a anuntat agentia oficiala Suna, care a precizat ca la bordul aeronavei se aflau 26 de pasageri si sase membri ai echipajului.

Accidentele aviatice sunt destul de frecvente in Sudan, unde flota este invechita si unde compania aeriana nationala figureaza pe lista transportatorilor aerieni interzisi in Uniunea Europeana, pentru ca nu respecta normele de securitate.