Doi barbati, dintre care un politist, au fost ucisi luni in apropierea universitatii A&M din Texas (sudul Statelor Unite), in timpl unui atac armat al carui presupus autor a fost retinut, potrivit anuntului politiei, relateaza AFP citata de Mediafax.

Alti trei politisti si o femeie au fost raniti in College Station, din sud-estul Texasului, unde se gaseste universtitatea A&M, a adaugat politia.

Potrivit presei locale, presupusul autor al atacului a murit de asemenea din cauza ranilor sale.

"Situatia este haotica. Sosesc multe informatii, le cerem oamenilor sa fie rabdatori cat timp incercam sa aflam de ce s-a intamplat aceasta tragedie", a declarat ofiterul de politie Scott McCollum.

Conducerea universitatii le-a cerut celor 50.000 de studenti, pe pagina proprie de Internet, sa "continue sa evite zona" incidentului.

Acest atac este al treilea care a indoliat Statele Unite in doar cateva saptamani. Duminica, 5 august, un fost militar apropiat de grupati rasiste a atacat un templu sikh din Oak Creek, din Wisconsin (nord), sapte persoane pierzandu-si viata, inclusiv atacatorul.

Pe 20 iulie, o alt atacator a ucis 12 persoane in timpul premierei ultimului film din seria "Batman", intr-un cinematograf din Aurora, in Colorado.

In cele doua cazuri, atacatorii au cumparat legal armele pe care le-au folosit mai apoi pentru a comite aceste crime.