Uraganul Carlotta, care a fost semnalat vineri deasupra Ocenului Pacific si care se indrepta spre coasta occidentala a Mexicului, a crescut in intensitate ajungand la categoria a 2-a pe scara Saffir-Simpson, conform anuntului de vineri al Centrului american al Uraganelor (NHC), potrivit Mediafax.

La ora locala 14.00 (24.00, ora Romaniei), ciclonul era la aproximativ 100 de kilometri in sud-sud-est de Puerto Angel, din nord-vestul Mexicului, intensitatea vantului ajungand la 165 de kilometri pe ora, putand chiar sa creasca in intensitate in urmatoarele ore, conform NHC.

Carlotta se indrepta spre nord-vest cu o viteza de 19 kilometri pe ora. Ochiul ciclonului ar putea sa atinga coasta sudica a Mexicului, intre Puerto Angel si Acapulco, in noaptea de vineri spre sambata, conform meteorologilor americani.

Daca traiectoria prevazuta de NHC nu se schimba, acest uragan nu ameninta in acest moment summitul sefilor de stat si de guvern, G20, care va avea loc luni si marti in statiunea balneara Los Cabos, aflata mai la nord, pe coasta pacifica a Mexicului.