Editia germana a cotidianului Financial Times, Financial Times Deutschland, a solicitat vineri grecilor sa voteze contra coalitiei de stanga radicala, Syriza, la alegerile legislative de duminica, denuntand "demagogia" liderului acesteia, Alexis Tsipras, relateaza AFP.

Intr-un dublu editorial redactat in germana si in greaca, cotidianul a explicat ca face o exceptie in a oferi o optiune pentru vot, intrucat scrutinul de duminica va fi decisiv.

"FTD si majoritatea grecilor au un interes comun: tara lor trebuie sa pastreze moneda euro", a precizat cotidianul, care deja si-a exprimat preferintele referitoare la rezultatele alegerilor, insa doar in Germania.

"Rezistati demagogiei lui Alexis Tsipras si a Syrizei sale. Nu va incredeti in promisiunile conform carora acordurile se pot incheia simplu, fara consecinte", noteaza FTD.

FTD cere grecilor sa voteze pentru partidul de dreapta Noua Democratie, al lui Samaras. "Aceasta nu este o decizie usoara", a subliniat cotidianul, care sustine ca Noua Democratie a "dus timp de decenii o politica proasta".

Insa, "tarii voastre ii va fi mai bine cu o coalitie condusa de Antonio Samaras decat de Tsipras, care vine in fata si infatiseaza o lume care nu exista".