Doua atentate care au avut loc in Damasc joi au provocat cel putin 55 de morti si 375 de raniti, in mare parte civili, a anuntat televiziunea siriana, potrivit AFP.

Canalul de televiziune a difuzat primele imagini, aratand corpuri carbonizate aflate in zeci de masini distruse din care inca iesea fumul, precizand ca "atacurile teroriste" au avut loc pe o sosea din sud, "in momentul in care oamenii mergeau la serviciu si copiii la scoala".

Seful observatorilor ONU se afla la fata locului.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a avertizat, miercuri, Guvernul sirian si opozitia ca nu exista prea mult timp pentru a evita razboiul civil in tara dupa atacul asupra coloanei oficiale a observatorilor Natiunilor Unite in Siria, in care au fost raniti 10 militari.

O incarcatura a explodat miercuri la intrarea in orasul sirian Deraa (sud), la trecerea unei coloane oficiale a observatorilor ONU in care se afla generalul norvegian Robert Mood, seful misiunii ONU, potrivit unui fotoreporter al AFP. Acesta din urma a precizat ca explozia a avut loc dupa trecerea celor patru vehicule ale ONU.