Un pod de cale ferata de 10 tone, din provincia ceha Karlovy Vary, a fost dezmembrat si furat in plina zi, informeaza cotidianul ceh Pravo, citat de RIA Novosti. Hotii au fost surprinsi de politie insa au fost lasati sa plece dupa ce le-au aratat acte false ce autorizau dezmembrarea structurii metalice.

Podul metalic, construit in 1901 in apropierea orasului Slavkov din vestul Cehiei, a fost furat cu ajutorul unei macarale si a mai multor camioane.

Pavel Halla, purtatorul de cuvant al Cailor Ferate Cehe, a precizat ca hotii au furat si circa 200 de metri de sina de cale ferata.

O patrula de politie i-a suprins pe hoti insa i-a lasat sa plece dupa ce acestia au prezentat documente falsificate ce atestau o intelegere cu Compania Cailor Ferate Cehe prin care autoritatile aprobau dezmembrarea podului.

"Hotii au spus ca au fost angajati sa dezmembreze podul si sa indeparteze sina de cale ferata nefolositoare pentru a face loc unuia nou. De abia dupa ce au plecat s-au facut verificari si ne-am dat seama ca am fost pacaliti. Costurile inlocuirii podului se vor ridica la milioane (n.r. de coroane)", a precizat purtatorul de cuvant al Companiei Cailor Ferate, citat de The Telegraph.

Un purtator de cuvant al politiei din Karlovy Vary a informat ca prejudiciul total cauzat de furtul podului si al caii ferate, ce se presupune ca ar urma sa fie vandute ca fier vechi, se ridica la circa 120.000 de coroane cehe (peste 6.000 de dolari). Reprezentantul Cailor Ferate a estimat ca pierderile sunt mai mari.

Un incident asemanator a avut loc in Polonia, in luna februarie. Doi barbati au furat un pod metalic ce asigura accesul catre o mina din sud-vestul tarii taindu-l in mai multe bucati, scrie agentia rusa de presa.

Hotii au transportat metalul cu ajutorul unui camion insa au fost prinsi dupa ce vehiculul s-a stricat la ultimul transport. Agentii de paza ai minei au observat un camion parcat suspect pe marginea drumului si au chemat politia.