Celebru in Statele Unite si in lumea finantelor, multimiliardarul Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a declarat marti ca are cancer la prostata in stadiu incipient, care nu-l impiedica insa sa continue sa conduca la cei 81 de ani compania sa, Berkshire Hathaway.

Intr-o declaratie trimisa actionarilor companiei sale, Buffett a declarat, marti, ca a fost diagnosticat in urma cu o saptamana cu cancer de prostata in stadiul 1: "Vestea buna este ca medicii mi-au spus ca starea mea de sanatate nu-mi pune in pericol viata", a explicat Buffett.

El a asigurat la postul de televiziune CNBC ca planurile sale de succesiune nu au fost deloc bulversate de acest anunt. In vara, Buffett anuntase ca succesorul sau a fost ales, fara a-i dezvalui numele.

Numit "Oracolul din Omaha", referire la orasul de Nebraska in care Warren Buffett locuieste din 1956 si la acuratetea previziunilor sale economice, Buffett anuntase, de asemenea, in decembrie 2011 ca vrea ca fiul lui Howard sa devina presedinte non-executiv si neremunerat al companiei, dupa moartea sa, scrie AFP.

Buffett, cu o avere estimata la 44 miliarde dolari este cel mai bogat al treilea om din lume, arata clasamentul revistei Forbes pentru 2012.