Mania "politically correct" si impunerea unor norme contrare principiilor spirituale si moralei traditionale sunt sinucigase pentru Occident, considera seful departamentului pentru relatii externe al Patriarhiei Moscova, mitropolitul Ilarion din Volokolamsk, intr-un interviu acordat agentiei de stat RIA Novosti.

"Criza demografica care afecteaza astazi statele occidentale a antrenat deja o reducere a populatiei si aceasta reducere va continua atat timp cat legislatia si opinia publica vor fi dominate de standarde liberale. Daca intr-o zi autoritatile europene isi vor da seama ca se indreapta spre o sinucidere, o revenire va fi intotdeauna posibila. Dar, daca persista pana la capat, imperiul occidental va cunoaste aceeasi soarta ca multe mari imperii din trecut, care au pierit in principal din cauza decaderii morale", spune mitropolitul.

Potrivit acestuia, prozelitismul homosexual in Occident provoaca o crestere a numarului de cupluri de homosexuali care "nu vor avea descendenti".

"Desigur, pentru aceste persoane crestinismul si simbolurile sale seamana cu acea capa rosie pentru taur. Si nu din greseala aceste simboluri provoaca iritarea lor: Biserica Crestina adopta o pozitie foarte clara in privinta lor", a sustinut mitropolitul.

In opinia sa, corectitudinea politica, care "progreseaza cu viteza unei psihoze", a determinat autoritatile britanice sa sustina firmele care interzic angajatilor sa poarte o cruciulita la locul de munca.

"Simplul fapt ca angajatorul este indreptatit de acum sa interzica angajatilor sa poarte simboluri religioase este o marturie a degradarii foarte grave a moralei si a respingerii deliberate, de catre conducatorii britanici, a radacinilor crestine ale tarii lor", a subliniat Ilarion din Volokolamsk.