Senatorul republican John McCain este de parere ca SUA ar trebui sa atace armata siriana pentru a opri violentele din orase si pentru a crea "locuri sigure" pentu fortele rebele, relateaza The Telegraph. Candidatul republican la alegerile prezidentiale din 2008 va deveni prima figura din politica americana care va cere public o interventie militara in Siria, potrivit unei copii a discursului sau, obtinuta de blogul politic "The Cable".

McCain va declara, in cadrul Senatului, ca America trebuie sa securizeze caderea presedintelui sirian Bashar Al-Assad. "Este necesara acordarea de asistenta militara armatei siriene si altor grupuri din opozitie, dar la aceasta ora tarzie, acest lucru nu este suficient pentru a opri macelul si pentru a salva vieti nevinovate. Singura modalitate realista de a face acest lucru este cu ajutorul unui puteri aeriene straine", considera senatorul republican.

Fortele aeriene ale SUA "ar trebui sa suprime apararea iraniana inamica, cel putin in anumite zone ale tarii", pentru a crea "zone sigure" in care "fortele de opozitie sa se organizeze si sa-si planuiasca activitatile militare si politice impotriva lui Assad", ar putea declara John McCain.