Un practicant de "base jump" - cadere libera dintr-un punct fix, urmata de deschiderea unei parasute, in ultimul moment - a fost internat dupa un salt ratat efectuat de pe varful unui masiv sud-african care domina Cap Town (sud-vest), scrie cotidianul The Cape Times, citat de Le Figaro.

Jeb Corliss, 35 de ani, un profesionist al acestui sport, a fost transportat la spital dupa ce si-a rupt ambele picioare pe stancile muntelui Table, un zid gigantic cu o inaltime de 1.000 de metri, aflat in apropiere de Cap Town. "Poate ca a fost o rafala stranie de vant, poate ca s-a apropiat prea mult de stanca", a spus un prieten de-al sau, Joby Ogwyn.

Jeb Corliss si-a castigat reputatia dupa ce a sarit in cele mai diverse locuri, de la Turnul Eiffel din Paris pana la Turnurile Petronas din Kuala Lumpur.

Accesul in Empire State Building din New York i-a fost interzis. In conditiile in care saltul din Africa de Sud nu a fost autorizat, conducerea Parcului national al muntelui Table a anuntat ca americanul va fi amendat.