Fostul presedinte ceh Vaclav Havel, care a incetat din viata in zorii zilei de duminica, la varsta de 75 de ani, ar putea fi inmormantat vineri, a anuntat duminica seara agentia de stiri ceha CTK, relateaza AFP.

Decizia finala va fi luata, cel mai probabil, in urma unei intalnirii intre presedintele ceh Vaclav Klaus si vaduva lui Havel, Dagmar Havlova, a declarat Miroslava Nemcova, seful camerei inferioare a parlamentului ceh.

Guvernul lui Petr Necas urmeaza sa se reuneasca in sesiune extraordinara luni dupa-amiaza, pentru a lua o decizie privind doliul national, in urma decesului lui Vaclav Havel. Camera Deputatilor se va reuni la randul sau in sesiune extraordinara marti dimineata.

Artizanul "Revolutiei de catifea" din 1989 si sef al statului cehoslovac si apoi ceh din 1989 pana in 2003, Vaclav Havel, a murit in somn, a declarat purtatoarea sa de cuvant, Sabina Tancevova.

O pneumonie prost ingrijita in perioada in care se afla in inchisoare si un cancer la plamani s-au aflat la originea multiplelor sale probleme de sanatate. Havel a petrecut cinci ani in temnitele comuniste inainte de 1989.

Citeste si: