Televiziunea franceza BFMTV a difuzat joi primele imagini surprinse de sistemul de supraveghere al hotelului Sofitel din New York in 14 mai, in care pot fi vazuti fostul sef al FMI Dominique Strauss-Kahn si camerista care il acuza de agresiune sexuala, relateaza AFP.

DSK a fost arestat in data de 14 mai la New York. Acuzatiile formulate impotriva lui au fost abandonate in august dar o procedura civila este in continuare in curs de desfasurare. Acest scandal a dus la stoparea brutala a ambitiilor politice ale fostului favorit al sondajelor in cursa pentru prezidentialele franceze din 2012.

BFMTV a obtinut imaginile camerelor de luat vederi ale hotelului de la plecarea lui Dominique Strauss-Kahn, la 12,27 (ora New Yorkului) si pana la sosirea politiei, la ora 14,10.

DSK : Les images de vidéosurveillance du Sofitelde 20Minutes

In aceste imagini, il vedem mai intai pe DSK iesind calm din lift, indreptandu-se spre receptie, achitand nota si iesind din hol, unde se urca intr-un taxi. Aceste cadre nu sugereaza imaginea unui om grabit.

Intr-o a doua secventa, se poate vedea camerista Nafissatou Diallo impreuna cu unul dintre agentii insarcinati cu securitatea hotelului .

O scena se deruleaza pe un hol al hotelului Sofitel: un agent de securitate, Adrian Branch, telefoneaza la politie pentru a anunta ca o angajata spune ca a fost victima unei "agresiuni sexuale", potrivit unei inregistrari sonore difuzate de BFMTV.

Diallo este asezata pe un scaun, tacuta. Scena dureaza de la ora 13,32 la 13,35.

Televiziunea a difuzat apoi faimoasa scena a "dansului bucuriei" dintre doi agenti ai Sofitel. Brian Yearwood, prezentat ca inginer sef al Sofitel, si Derrik May, un alt angajat, singuri intr-o alta camera, isi stranga mainile si se imbratiseaza. Derrik May incepe sa danseze.

Aceasta scena nu dureaza trei minute, ci numai 13 secunde, a precizat miercuri bilunarul New York Review of books (NYRB). NYRB a publicat pe site-ul sau o corectura la articolul ziaristului Edward Jay Epstein, care mentionase acest dans in noiembrie si care a reprezentat unul dintre elementele cheie care au relansat teoria conspiratiei impotriva lui DSK.

Dupa publicarea acestui articol, grupul Accor, proprietar al Sofitel, a afirmat ca cei doi angajati neaga categoric ca aceasta scena are vreo legatura cu scandalul DSK.