Ministrul de externe francez, Alain Juppe, a subliniat, la finalul reuniunii ministrilor de externe din tarile UE, ca intentia Iranului de a se dota cu arme nucleare, evidentiata intr-un raport al AIEA, ar reprezenta "un pericol major pentru stabilitatea regiunii si a lumii", informeaza AFP. "O interventie militara ne-ar aduce intr-o spirala de necontrolat", a avertizat Juppe.

Ministrii de Externe au indemnat Iranul sa raspunda "preocuparilor internationale in legatura cu programul nuclear cooperand in totalitate cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica", potrivit unui comunicat dat publicitatii la finalul reuniunii.

Seful diplomatiei franceze a confirmat, de asemenea, ca Uniunea Europeana va inaspri sanctiunile impotriva Iranului. "Suntem pregatiti mereu pentru dialog, insa am constatat ca Iranul manifesta o vointa egala cu zero. Drept urmare, vom inaspri sanctiunile", a explicat ministrul francez. Potrivit lui Juppe, UE va cere Bancii Europene pentru Investitii sa suspende investitiile in Iran.