Premierul grec Georgios Papandreou si rivalul sau conservator Antonis Samaras au ajuns la un acord luni seara in ceea ce priveste numirea unui nou sef al guvernului de coalitie format duminica, potrivit postului public de televiziune Net, citat de AFP.

George PapandreouFoto: Reuters

Numele noului prim-ministru grec va fi anuntat marti seara, la fel ca si componenta noului cabinet, care are rolul de a scoate Grecia dintr-o grava criza economica si politica. Noul guvern va implementa, inainte de alegerile anticipate de la finalul lunii februarie, planul de reducere a datorilor din zona euro, adoptat la sfarsitul lunii octombrie, la Bruxelles.

"Un acord care intarzie nu este deloc usor. Georgios Papandreou si Antonis Samaris comunica permanent si incearca sa gaseasca solutiile necesare", a afirmat pentru AFP o sursa guvernamentala. "Daca va fi necesar, discutiile vor continua pana maine", a adaugat aceeasi sursa.

Numele lui Lucas Papademos, fost vicepresedinte al Bancii Centrale Europene, fost guvernator al Bancii Centrale din Grecia, precum si mana dreapta a lui Jean-Claude Trichet, este avansat de cateva zile in Grecia, insa televiziunea publica nu a dat informatii cu privire la numele viitorului premier grec.