California este primul stat american ce restrictioneaza accesul la solarii. O noua lege interzice minorilor sa utilizeze solariile fara acordul parintilor, titreaza ABC News. Autorul textului de lege sustine ca 30 dintre statele americane urmeaza sa implementeze astfel de restrictii.

Legea care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2012 permite accesul la solarii minorilor cu varsta peste 14 ani, pe baza accesului parental.

Initiativa a fost aplaudata de Academia Americana de Dermatologie care a notat intr-un comunicat de presa faptul ca exista o asociere intre bronzul artificial realizat la solar si cancerul de piele.

In 2009, Organizatia Mondiala a Sanatatii a incadrat solariile in categoria carcinogena de clasa 1, alaturi de tigari, plutoniu si radiatii ultraviolete naturale.

Asociatia bronzului de interior, un grup format din producatori al echipamentului de bronzat, distribuitori si detinatori de saloane pentru bronzat, sustine ca legea va afecta afecerile cauzand concedieri. Aceasta mai atrage atentia ca nu s-a ajuns la un consens in randul cecetatorilor cu privire la expunerea la raze ultraviolete care nu cauzeaza arsuri si cancerul de piele.