Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a raspuns la reprosurile de „brejnevizare” a premierului si despre viitorul presedinte al Rusiei. Intr-un interviu acordat canalului de televiziune Dojdi, Peskov a catalogat conducerea lui Brejnev drept de succes, o administratie care a trasat fundamentul pentru Rusia si a recunoscut ca Putin nu a descoperit amfore antice pe fundul Golfului Taman, scrie Gazeta.ru.

In privinta celor intamplate la faimosul congres al partiului Rusia unita, unde presedintele Medvedev i-a propus lui Putin sa candideze la viitoarele alegeri prezidentiale, Peskov a spus: „Daca cineva afirma ca totul s-a stiut dinainte, el minte”. „La Moscova sunt destui cei care intreaba in dreapta si in stanga . Intr-adevar, multi vorbesc despre brejnevizarea lui Putin, dar foarte interesant este faptul ca spun asta oameni care nu stiu aproape nimic despre Brejnev. Stiti, Brejnev nu este un minus pentru istoria tarii noastre, este un mare plus. El a trasat fundamentul economiei, a agriculturii, etc”, a explicat Peskov.

Rugat sa comenteze relatia dintre premier si fostul sef al IUKOS, Mihail Hodorkovski si intrebat de ce Putin este suparat pe omul de afaceri, Peskov a raspuns: „Pentru ca Hodorkovski este un infractor”.

In ceea ce priveste viata personala a premierului, in special numeroasele speculatii legate de operatiile estetice, Peskov a afirmat ca nu stie ce face seful sau pentru a se mentine in forma. „Sincer, nu stiu. Pentru ca il vad, practic, in fiecare zi, nu pot sa-mi dau seama ce schimbari s-au produs in infatisarea lui. In plus, nu ma pricep deloc la interventiile chirurgicale de acest gen si de aceea nu pot continua aceasta discutie”, a spus el.