Un angajat afgan al ambasadei Statelor Unite din Kabul a ucis un cetatean american intr-un "incident armat" care a avut loc intr-o cladire a misiunii diplomatice din capitala Afghanistanului, a declarat un purtator de cuvant al ambasadei, citat de Reuters. In incidentul care a avut loc duminica noaptea a mai fost ranit un cetatean american. Cladirea ce apartine ambasadei SUA este folosita ca baza a CIA in Kabul.

"S-a produs un incident armat la o anexa a ambasadei SUA din Kabul, duminica noaptea, in care a fost implicat un angajat afgan. Acesta a fost ucis. Motivul atacului este investigat in acest moment", a declarat purtatorul de cuvant al ambasadei, Gavin Sundwall. Oficialul nu a oferit detalii despre americanul ucis.

Sundwall a spus doar ca americanul ranit este in stare buna, iar ranile suferite nu-i pun viata in pericol. El a fost transportat la un spital militar.

Incidentul a avut loc la hotelul Ariana, aflat la cateva strazi de Palatul prezidential si de ambasada SUA. Cladirea este folosita ca baza a CIA in Kabul, insa Agentia americana a refuzat sa comenteze.

Reuters nu a reusit deocamdata sa-i contacteze pe talibani pentru a comenta incidentul.

Seful Politiei din Kabul, Ayub Salangi, a spus ca a avut loc un schimb de focuri in hotel, insa nu a oferit detalii despre zona respectiva, unde accesul este restrictionat inclusiv pentru fortele afgane.

Incidentul de duminica a venit la doua saptamani dupa ce insurgentii talibani au ocupat o cladire in constructie din centrul capitalei afgane si au atacat cartierul general al NATO, precum si ambasada SUA. Atacul a durat 20 de ore.