Israelul a decis sa intrerupa cooperarea politieneasca cu Turcia si sa transfere reprezentantul politiei sale de la Ankara in Romania, a anuntat luni ministerul israelian al Securitatii interne, citat de AFP.

"Ministrul Securitatii interne, Yitzak Aharonovici, a ordonat transferarea la Bucuresti a reprezentantului politiei israeliene la Ankara", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, Tal Volovici.

"Ministrul a luat aceasta decizie din cauza degradarii relatiilor bilaterale si acum nu mai exista cooperare politieneasca intre cele doua tari", a adaugat ea.

Purtatorul de cuvant a precizat ca "politia israeliana continua sa mentina delegatii in numeroase alte tari, in special pentru coordonarea luptei impotriva drogurilor si a criminalitatii".

Relatiile dintre Israel si Turcia au cunoscut o degradare accentuata in ultima perioada.

Ankara, care l-a expulzat pe ambasadorul Israelului in Turcia, refuza sa normalizeze relatiile atat timp cat Israelul nu isi cere scuze pentru moartea a noua cetateni turci in timpul unui raid israelian asupra unei flotile internationale care incerca sa sparga blocada impusa Fasiei Gaza, in mai mai 2010.