Numarul persoanelor decedate in tragedia aviatica din statul american Nevada, unde un avion Mustang P-51, datand din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, s-a prabusit peste spectatori in timpul unui show aerian desfasurat vineri, a ajuns la noua, au anuntat surse medicale, citate de YahooNews. Alte 50 de persoane sunt ranite, unele dintre ele fiind in stare critica. Informatia a venit in contextul in care un alt avion militar vechi s-a prabusit in timpul unul show aerian in Virginia de Vest.​

Tragedie in RenoFoto: Reuters

Oficiali din Reno (Nevada) au anuntat ca bilantul mortilor in incidentul aerian de vineri a ajuns la noua. Aparatul Mustang P-51, la mansa caruia se afla un pilot experimentat in varsta de 74 de ani, a inceput sa coboare rapid in spirala si s-a dezintegrat la impactul cu solul.

Printre persoanele decedate se numara si pilotul Jimmy Leeward (74 de ani), din Ocala, statul Florida, un aviator veteran, specializat in cascadorii aeriene (a lucrat, printre altele, la filmele "Amelie" si "Cloud Dancer"). El isi denumise aparatul "Galloping Ghost".

Informatia oferita de oficialii din Reno a venit in contextul in care un alt avion militar vechi s-a prabusit in timpul unul show aerian in Virginia de Vest.

Aparatul T-28 s-a prabusit in timpul unei demonstratii acrobatice in cadrul Thunder Over the Blue Ridge Open House Air Show in Martinsburg.

Aparatul a cazut peste o pista, luand foc la impactul cu solul. Pilotul a murit.

The National Transportation Safety Board ancheteaza cazul.

Aparatul T-28 implicat in accident a fost folosit la antrenarea pilotilor din Marina si Aviatie intre 1950 si 1984.

Accidentul din Martinsburg: