Cele patru fete intunecate ale fericirii. Poti avea uneori prea multa, poti s-o obtii intr-un moment nepotrivit, o poti cauta intr-o directie gresita sau poti experimenta tipuri gresite de fericire. In aceste cazuri, fericirea poate duce la consecinte dureroase pentru tine, arata un studiu. Pe aceeasi tema, un alt articol poate fi citit aici.

dropFoto: Photopuppeteer

Natura umana

  • Sunteti multumiti cu locul Dv de munca? Satisfactia muncii este extrem de importanta nu numai pentru ca te stimuleaza sa muncesti mai bine si sa obtii poate si o prima de la boss, dar iti imbunatateste si psihic viata (ceea ce face si o prima, la urma urmei). Multi oameni isi petrec atat de mult timp la locul de munca (am mai vorbit despre workaholici) incat isi lasa deoparte viata personala. Aici aveti 10 lucruri pe care psihologii le gasesc importante pentru satisfactia obtinuta la un job.
  • Povestea femeii care si-a trait viata ca barbat. Fotograful Jill Peters a vizitat satele de munte din nordul Albaniei in cautarea acelor "burneshas" sau femei care si-au trait viata ca barbati din motive legate de cultura societatii. Multe femei isi asuma o identitate masculina inca de la o varsta frageda ca sa evite vechile coduri tribale care guverneaza societatea. Potrivit acestor coduri, femeile sunt proprietatea sotilor, nu au drept de vot, nu au voie sa poarte pantaloni samd.
  • Exista multe paradoxuri in economie. Pentru un neinitiat, economia este plin de contradictii si de inconsecvente. Nu in ultimul rand i se pune in spate esecul ei total in anticiparea  actualei crize financiarepentru a anticipa criza financiara actuala. Despre logica si uneori lipsa de logica a economiei...

Plante, botanica:

  • Ce are incalzirea globala cu merele? Pai, are! Cel putin asa sustin cercetatorii, acestia precizand ca din cauza incalzirii globale, meree sunt mai dulci decat in urma cu, sa zicem, 40 de ani.

Fotografii, GIF-uri, animatii:

Tehnologie

Viata de animal...

  • Educatie sexuala la giboni. O mama isi invata fiica sa cante pentru a putea atrage masculi alaturi de care sa le fie aproape pana cand moartea ii va desparti...

VIDEO

  • Cat de nocive sunt chipsurile?

  • De ce ne plictisim? Si cum apare plictiseala?

  • Unde se duc fisierele sterse dupa ce le stergem? Trash-ul e doar primul pas din viata lor de dupa viata...

  • Sa recunoastem, traim in trecut! Cum adica nu credeti...?

  • TED TALKS Economistul Andrew McAfee sugerează că într-adevăr androizii ne vor lua locurile de muncă, sau cel puțin acelea pe care le cunoaștem azi. Cu privirea țintită departe în viitor, el analizează cum ar putea arăta locurile de muncă și cum să educăm generațiile care le vor ocupa.

Sursa foto