Filmul Marti, după Crăciun de Radu Muntean va fi prezentat în premieră în Turcia, în cadrul Festivalului international de film independent !f AFM. Festivalul international de film independent !f se desfasoara in perioada 17-27 februarie la Istanbul si 2-6 martie la Ankara, fiind singurul festival dedicat cinematografiei independente din Turcia.

Filmul Marti, după Crăciun de Radu Muntean este invitat în sectiunea dedicată filmelor eveniment ale anului 2010, Hit Films, alături de productii nominalizate la premiile Oscar. Actrita Maria Popistasu si scenaristul Alexandru Baciu sunt invitati pentru a prezenta filmul la Istanbul si a răspunde la întrebări după proiectie, transmite ICR Istanbul.

Fondat în 2001, festivalul aniversează în acest an 10 ani de existentă. Este de altfel si singurul festival care foloseste transmitere simultană digitală a filmelor în douăzeci si trei de orase din Turcia. În fiecare an, cinci filme din festival sunt transmise si în orase din Orientul Apropiat. ICR Istanbul este la prima colaborare cu !f Festival, dar care deschide perspectiva unei colaborări mai variante pe viitor. De patru ani ani, ICR Istanbul sprijină participarea filmelor românesti la diverse festivaluri din Turcia, participare încununată si cu premii, răspunzând interesului constant fată de cinematografia românească.