„NO SILENCE, PLEASE!“ („Nu păstrati linistea, vă rog!“) este un program pregatit de Centrul Ceh Bucureşti în cadrul căruia vor fi difuzate capodopere de la începutul cinematografiei, acompaniate de muzică live.

Programul va începe joi 3 februarie la orele 20 cu filmul cehesc Extase realizat în anul 1933 de către regizorul Gustav Machatý, film ce este recunoscut ca fiind primul din lume ce contine o scenă de nuditate. Filmul va fi acompaniat live la chitară de liderul trupei Nightloosers, Hanno Höfer.

Programul va continua miercuri, în data de 9 februarie cu celebrul horror german Nosferatu, din 1922, regizat de F.W.Murnau si acompaniat live de Călin Grigoriu la chitară si pian.

În următoarele săptămâni, Centrul Ceh va prezenta si alte filme clasice ca Faust, Crucişătorul Potemkin, Cabinetul doctorului Caligari sau Eroticon.

„Vrem să le oferim spectatorilor atmosfera magică a unei săli de cinema de la începutul cinematografiei, când filmele erau prin traditie acompaniate live de muzica clasică. Vom invita artisti români, cehi, dar si de alte nationalităti să acompanieze filmele în propriul lor stil, de la muzică clasică până la jazz sau electro,“ spune directorul Centrului Ceh, René Kubášek.