Filmul documentar Cautare, regizat de Ionut Piturescu, castigator ex-aequo al Premiului SFR pentru Cel mai indraznet scurtmetraj in cadrul sectiunii Quinzaine des Réalisateurs de la Festivalul International de Film de la Cannes, editia 2010, va fi proiectat la Institutul Cultural Roman in cadrul Noptii Institutelor Culturale, eveniment care va incepe vineri, 25 iunie.

Cautare este un film despre doi prieteni din Muntii Apuseni care au o caruta drept casa si un cal drept tovaras, in calatoria lor prin Campia Transilvaniei. Documentarul a fost distins in 2009 cu Premiul ICR pentru cel mai bun documentar realizat in cadrul atelierului Aristoteles, desfasurat la Sibiel in perioada 23 august – 23 septembrie 2009.

In cadrul Noptii Institutelor Culturale vor mai fi proiectate la ICR scurtmetrajele Rebel, Rebel, documentar realizat de regizorii Mihai Bauman si Alexandru Belc si Femei pe panza, realizat de regizoarea Otilia Babara.

Documentarul Rebel, Rebel, o incursiune in lumile a doua adolescente, a fost selectat la sectiunea First Steps a Festivalului Intenational de Film Documentar Visions du Rel de la Nyon, Elvetia (15 - 21 aprilie 2010).

Documentarul Femei pe panza, care prezinta povestea a trei femei care lucreaza ca paznic la Muzeul Brukenthal din Sibiu, a fost selectat in Sectiunea Principala a Festivalului International de Film Documentar Cronograf de la Chisinau (11 - 16 mai 2010).

Cele trei filme vor fi proiectate la Institutul Cultural Roman de la ora 00.30. Intrarea publicului este libera, informeaza ICR.