Lungmetrajul "Pescuit sportiv" si doua scurtmetraje realizate de Bogdan Mustata si Paul Negoescu participa in aceste zile la Festivalul Premiers Plan din Angers, in competitia lungmetrajelor, respectiv scurtmetrajelor europene.

Proaspat premiat la Palm Springs, filmul lui Adrian Sitaru "Pescuit sportiv", se bate pentru Marele Premiu al Juriului si Premiului publicului impreuna cu opt lungmetraje produse in Europa, printre care "Tulpan", de Serghei Dvortsevoi.

Mai avantajate, "O zi buna de plaja", de Bogdan Mustata, si "Acasa", de Paul Negoescu, au sansa de a primi unul dintre cele trei premii puse in joc: Marele Premiu, Premiul Publicului si Premiul ARTE. Cele doua filme romanesti concureaza alaturi de alte sapte scurte europene, provenite din Marea Britanie, Suedia, Polonia, Elvetia, Finlanda, Belgia si Franta.

Ajuns la a 21-a editie, festivalul de la Angers ia sfarsit pe 25 ianuarie. Dupa un periplu fericit pe la festivaluri internationale importante, "Pescuit sportiv" are premiera romaneasca pe data de 13 februarie, intr-o zi de vineri - ca sa fie in ton, spune regizorul, cu povestea filmului.