Cu putin timp in urma, biroul de presa al Festivalului International de Film de la Berlin a dat publicitatii ultimele titluri din sectiunea Panorama. Printre acestea nu se numara "Amintiri din Epoca de Aur", filmul-omnibus produs de Cristian Mungiu si realizat de Cristian Mungiu, Hanno Hoefer, Constantin Popescu, Ioana Uricariu si Razvan Marculescu.

Panorama Main se deschide, asadar, pe 5 februarie cu "Human Zoo" , realizat de danezul Rie Rasmussen. Panorama Special debuteaza pe 6 februarie cu " Nord", debutul in lungmetraj al norvegianului Rune Denstad Langlo.

Tot in Panorama va fi prezentat si "The Countess", in regia lui Julie Delpy, in care unul dintre rolurile principale este interpretat de Anamaria Marinca.

Zvonurile vehiculate de mass-media din Romania in ultima vreme sustineau ca "Amintiri din Epoca de Aur" va face parte din sectiunea Panorama, dar Cristian Mungiu declarase pentru HotNews ca nu stie daca filmul, aflat in mixaj, va fi gata la timp.

Romania e reprezentata intre 5 si 15 februarie, la Berlinala, de "Katalin Varga", in regia lui Peter Strickland, film coprodus de Libra Film din Romania - in Competitia Oficiala, de lungmetrajul "Cea mai fericita fata din lume" de Radu Jude - in sectiunea Forum, si de scurtmetrajele "Renovare" de Paul Negoescu si "Bric-Brac" de Gabriel Achim in "Berlinale Shorts."