Intre 6 si 8 noiembrie se lanseaza la Timisoara Festivalul International de Film Documentar documfest, organizat de TVR Timisoara si Institutul Cultural Roman. Festivalul se deschide cu spectacolul de gala cu filmul "Testimonial", realizat de Razvan Georgescu.

Directorul festivalului, Lucian Ionica, a declarat pentru Hotnews ca la preselectie s-au inscris 183 de filme din 30 de tari, juriul de preselectie retinand 27 de documentare pentru competitia destinata filmelor de autor si 16 pentru cea consacrata documentarelor de televiziune.

Prezentat pentru prima oara in cadrul Festivalului Transilvania din acest an, "Testimonial" aduce in discutie tema mortii pe care o pune in relatie cu arta, prin interviurile realizate de autor cu artisti importanti pe scena mondiala a momentului.

Diagnosticat in urma cu trei ani cu cancer, cineastul realizeaza un film impresionant in care drama personala - depasita si prin realizarea acestui film - se topeste in posibilitatea salvarii prin creatie.

Proiectia de la Timisoara va fi cu atat mai impresionanta cu cat Razvan Georgescu, stabilit de cativa ani in Germania, s-a nascut la Timisoara.

Printre documentarele romaneşti de autor din competie se mai numara "Humoresca" de Diana Deleanu, "Viva Constanta!" de Ambrus Emese si "Migratorii" de Ana Maria Caia.